Στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη ο Σολτς - Γερμανική καταδίκη των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας

Στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη ο Σολτς - Γερμανική καταδίκη των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:17 Δημιουργία 21/10/22, 14:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς θα επισκεφθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ.

Σύμφωνα με τον κ. Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης βρίσκονται διμερή και τρέχοντα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα. Ο κ. Όλαφ Σολτς θα αναχωρήσει για Βερολίνο το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Την ίδια ώρα ο κ. Μπούχνερ αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας, δήλωσε πως το Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αξιολογεί ο καγκελάριος Σολτς τις απειλές τουκ. Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα…», ο κ. Μπούχνερ δήλωσε: «Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες. Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών», για να προσθέσει: «Πιστεύω όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται».

Αν σου άρεσε κάνε