Μητσοτάκης: «Στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση Φον Ντερ Λάιεν»

Μητσοτάκης: «Στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση Φον Ντερ Λάιεν»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:06 Δημιουργία 05/10/22, 20:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανάρτηση στα αγγλικά σχετικά με την επιστολή της Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πρόταση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν να εξεταστεί ένα ανώτατο όριο τιμών στο TTF ως έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Οικόνομου: «Απόλυτη δικαίωση του πρωθυπουργού...»

Ως δικαίωση των πρωτοβουλιών του κ. Μητσοτάκη για μια ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση αξιολογεί την επιστολή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η επιστολή της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δικαιώνει τις πρωτοβουλίες και την επιμονή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση. Οι θέσεις της προέδρου της Κομισιόν για την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, υιοθετώντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου όλων των ειδών στην αγορά της Ευρώπης, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, πρέπει να γίνουν, αποφάσεις ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες», αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο για να επιφέρει πόνο και να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Τέλος, στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ότι «η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υιοθετεί τη θέση, τη ρητορική και τα επιχειρήματα της Ελλάδος που εισηγήθηκε και υπερασπίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός εδώ και αρκετό καιρό ως την αποτελεσματικότερη λύση στην ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή και την απόλυτη προσωπική δικαίωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων υπέρβασης των προβλημάτων».

Αν σου άρεσε κάνε