ΣΥΡΙΖΑ: «Τα επίσημα στοιχεία ακυρώνουν το κυβερνητικό success story»

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα επίσημα στοιχεία ακυρώνουν το κυβερνητικό success story»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:36 Δημιουργία 30/09/22, 17:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κοινή δήλωση με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων της Eurostat για τον πληθωρισμό, δημοσιοποίησαν τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης-Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του η κυρία Έφη Αχτσιόγλου και ο κ. Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνουν ότι «μέσα σε δύο μόλις μέρες τα επίσημα στοιχεία ακυρώνουν ολοσχερώς το κυβερνητικό success story, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη δεινή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας».

Στη συνέχεια αναφέρουν ότι «τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου για την Ελλάδα να έχει εκτοξευθεί στο 12,1%, σταθερά υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και έχοντας μάλιστα σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης». Επιπλέον τονίζουν ότι «μόλις χθες επιβεβαιώθηκε από την Eurostat ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 4 χώρες της ΕΕ όπου το ποσοστό πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας αυξήθηκε μεταξύ 2019-2021», «ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι τα ασθενέστερα νοικοκυριά ξοδεύουν το 80% του εισοδήματος σε ενοίκιο και τρόφιμα, ήδη από το 2021».

Επιπλέον, Αχτσιόγλου και Χαρίτσης κατηγορούν την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «αρνείται πεισματικά να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα» και ότι «απέναντι στο τσουνάμι των ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα που οδηγεί σε απόγνωση εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση επιμένει στην επιδότηση της αισχροκέρδειας».

Οι δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι «η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλα περιθώρια» και πως «μόνη λύση μια προοδευτική κυβέρνηση που θα προστατεύσει την κοινωνία και θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας»

Αν σου άρεσε κάνε