Ελπιδοφόρος σε Μητσοτάκη: «Ηγετικές ικανότητες για την Ελλάδα και για ολόκληρο τον κόσμο»

Ελπιδοφόρος σε Μητσοτάκη: «Ηγετικές ικανότητες για την Ελλάδα και για ολόκληρο τον κόσμο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:18 Δημιουργία 22/09/22, 16:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μια θερμή αναφορά στο πρόσωπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επιφύλαξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ελπιδοφόρος κατά τη σύντομη ομιλία του στην έναρξη του γεύματος που παρέθεσαν χθες το μεσημέρι οι οργανώσεις της Ομογένειάς μας στον Έλληνα πρωθυπουργό, στο Loeb Boathouse, στη Νέα Υόρκη, απευθυνόμενος προς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Σε μια περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας, εσείς συνεχίζετε να επιδεικνύετε εκείνες τις ηγετικές ικανότητες που απαιτούνται τόσο για την Ελλάδα μας όσο και για ολόκληρο τον κόσμο».

Όπως τόνισε ο Aρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε χθες την πρώτη επαφή του με τον κ. Μητσοτάκη λίγο πριν από τη σημερινή τους συνάντηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, το εθνικό προσκύνημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, «η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη τον περασμένο Μάιο στην Αμερική και η ομιλία του στην Κοινή Σύνοδο του Κογκρέσου ήταν μια άνευ προηγουμένου τιμή και για τον ίδιο προσωπικά και για την Ελλάδα, που γέμισε όλους τους ομογενείς με βαθιά συγκίνηση και με μεγάλη υπερηφάνεια».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έκανε ακολούθως την προσευχή, όχι μόνο επικαλούμενος τις ευλογίες του Θεού για τον Έλληνα πρωθυπουργό, την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, αλλά και για την επικράτηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ελευθερίας όπου γης.

Αν σου άρεσε κάνε