Άρνηση Κοντολέοντος να μιλήσει στην εξεταστική για τις παρακολουθήσεις με επίκληση του απορρήτου

Άρνηση Κοντολέοντος να μιλήσει στην εξεταστική για τις παρακολουθήσεις με επίκληση του απορρήτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:42 Δημιουργία 14/09/22, 21:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το απόρρητο επικαλείται σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων ο οποίος παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Κοντολέων που κατέθετε μέχρι πριν από λίγη ώρα στην εξεταστική επιτροπή φέρεται να ανέφερε πως προσήλθε στην επιτροπή γιατί τον κάλεσαν, αλλά δεν πρόκειται να πει το παραμικρό, προκαλώντας δυσαρέσκεια στα μέλη της επιτροπής που δεν ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Στη συνεδρίαση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φέρεται να πρότεινε να διακοπεί η συνεδρίαση προκειμένου ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να άρει το απόρρητο που επικαλείται ο κ. Κοντολέων ώστε να καταθέσει όλη την αλήθεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα κόμματα συμφώνησαν, ωστόσο, τόσο η πλειοψηφία όσο και ο ίδιος ο τέως διοικητής της ΕΥΠ αρνήθηκαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι απορρίφθηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ να μην γίνει εξέταση μαρτύρων χωρίς τα έγγραφα που έχει ζητήσει όλη η αντιπολίτευση.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε σχόλιο του ανέφερε: «Προλαβαίνει ο κ. Μητσοτάκης να απαλλάξει τον κ. Κοντολέοντα από το "καθήκον εχεμύθειας" που επικαλείται. Πώς απαντά ο Κυβερνήτης που υπόσχεται όλα στο φως;».

Η κατάθεση του κ. Κοντολέοντος στην εξεταστική επιτροπή διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις δέκα το πρωί της Πέμπτης.

Αν σου άρεσε κάνε