Αχτσιόγλου-Χαρίτσης: «Ακρίβεια Μητσοτάκη με διψήφιο πληθωρισμό για πέμπτο συνεχόμενο μήνα»

Αχτσιόγλου-Χαρίτσης: «Ακρίβεια Μητσοτάκη με διψήφιο πληθωρισμό για πέμπτο συνεχόμενο μήνα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:11 Δημιουργία 09/09/22, 16:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κοινή δήλωση για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τον πληθωρισμό δημοσιοποίησαν οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Εφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

Στη δήλωσή τους υπογραμμίζουν πως «τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την παγίωση του πληθωρισμού σε πολύ υψηλά επίπεδα, στο 11,4% τον Αύγουστο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα σε διψήφιο ποσοστό και πάνω από δύο μονάδες υψηλότερος από τον μέσο πληθωρισμό της Ευρωζώνης».

«Μάλιστα, οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα κυμαίνονται από 17,1% έως 25,5%, ενώ και στον ηλεκτρισμό, την ενέργεια και τα καύσιμα οι αυξήσεις είναι πολλαπλάσιες του γενικού δείκτη, με αποκορύφωμα την αύξηση 261,3% στο φυσικό αέριο. Η ακρίβεια Μητσοτάκη δεν χτυπάει λοιπόν όλους το ίδιο. Κυρίως υποφέρουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα», τονίζουν, σχολιάζοντας πως «με αυτή την κυβέρνηση η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, η αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων, η υπερχρέωση και ο κίνδυνος λουκέτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν γίνει κανόνας».

«Ένας κανόνας που πρέπει να ακυρωθεί», προσθέτουν και καταλήγουν: «Όσο πιο σύντομα φύγει η κυβέρνηση που φτωχοποιεί βίαια την κοινωνία, που καταπατά δημοκρατικές αρχές, θεσμούς και δικαιώματα, τόσο συντομότερα θα ανασάνει η κοινωνική πλειοψηφία».

Αν σου άρεσε κάνε