Προκλητικό σόου Ακάρ, πέταξε με F-16 πάνω από το βόρειο Αιγαίο

Προκλητικό σόου Ακάρ, πέταξε με F-16 πάνω από το βόρειο Αιγαίο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:18 Δημιουργία 02/09/22, 13:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέο προκλητικό σόου έστησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος μετά τις εμπρηστικές του δηλώσεις για την Ελλάδα, φόρεσε φόρμα πτήσης και πέταξε με τουρκικό F-16 πάνω από το βόρειο Αιγαίο.

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της γείτονος δημοσίευσε και σχετικό βίντεο στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter γράφοντας: «Ο Χουλουσί Ακάρ χαιρέτησε το Μνημείο των Μαρτύρων του Τσανάκκαλε, και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου: «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των μαρτύρων μας, ιδιαίτερα των μαρτύρων μας που κείτονται στο Τσανάκκαλε, και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με το πνεύμα του Τσανάκκαλε"».

Σημειώνεται πως το Μνημείο των Μαρτύρων του Τσανάκκαλε είναι ένα πολεμικό μνημείο στη μνήμη των νεκρών, αλλά και των κάθε είδους προσωπικών θυσιών των περίπου 253.000 Τούρκων στρατιωτών που έλαβαν μέρος στη Μάχη της Καλλίπολης, από τον Απρίλιο του 1915 ως τον Δεκέμβριο του 1915, κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Θα απαντάμε στην αυθάδεια της Ελλάδας»

Νωρίτερα, ο κ. Ακάρ δήλωσε πως το ΝΑΤΟ θα πρέπει να δει τις ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας, που δεν συνάδουν με τη φιλία ή το συμμαχικό πνεύμα.

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Ελλάδας, που παραβιάζουν το διεθνές Δίκαιο, σύμφωνα με το Anadolu, ενώ σημείωσε πως «θα συνεχίσουμε να απαντάμε στην αυθάδεια της Ελλάδας».

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ ήρθαν την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ και τα υπουργεία Άμυνας των χωρών μελών της Συμμαχίας, αρχεία από τα ραντάρ της, από τα οποία προκύπτει, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, η παρενόχληση των τουρκικών μαχητικών F-16 που εκτελούσαν πτήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο από το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 της Ελλάδας.

Η Άγκυρα, κατηγορεί την Αθήνα για «εχθρική πράξη» και κάνει λόγο για παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου και παρενοχλήσεις από ελληνικά αεροσκάφη.

Οι τουρκικές πηγές ισχυρίζονται ότι οι παρενοχλήσεις από ελληνικής πλευρά συνεχίζονται τόσο στον εναέριο χώρο όσο και τα τουρκικά χωρικά ύδατα τα οποία έχουν παραβιαστεί 33 φορές.

Τις τουρκικές διαρροές για «λοκάρισμα» τουρκικών F-16 από ελληνικούς S-300 διέψευσαν κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, αποδίδοντας τις νέες αυτές προκλήσεις στην προπαγάνδα της Άγκυρας αλλά και σε προσπάθεια καλλιέργειας εντυπώσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Αν σου άρεσε κάνε