Οικονόμου: «Κορυφαίο ατόπημα οι διαρροές από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας»

Οικονόμου: «Κορυφαίο ατόπημα οι διαρροές από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:40 Δημιουργία 25/08/22, 14:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εκτενή αναφορά στο θέμα των παρακολουθήσεων αλλά και στις διαρροές από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις ανέφερε πως «η επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, αλλά όσοι το αμφισβητούν μπορούν να προσφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους, δεν υπάρχει κάτι, που να έχει ζητηθεί και να συμβάλλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης και το οποίο δεν θα υλοποιηθεί. Πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση της νόμιμης επισύνδεσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη».

Σχετικά με τις διαρροές από την χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για κορυφαίο ατόπημα και τόνισε ότι εκτός από εξόφθαλμα παράνομο, ήταν ανήθικο και αντιδεοντολογικό να επικαλούνται ορισμένοι πράγματα, που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να απαντηθούν.

Εν συνεχεία ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την δημοκρατική ομαλότητα, να προστατεύσει το πολίτευμα και τους θεσμούς και κάλεσε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευθούν πως θα πράξουν το ίδιο. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τον πολιτικό χρόνο για να υλοποιεί το πρόγραμμα της και να δημιουργεί συνθήκες ώστε οι Έλληνες πολίτες να ζουν καλύτερα και δεν αναλώνεται σε πολιτικές σκοπιμότητες και παιχνίδια, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον αλλάζει για το Μέγαρο Μαξίμου η απόφαση για τον χρόνο των επόμενων εκλογών.

Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Αμύνης, Χουλουσί Ακάρ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «οι ελληνικές θέσεις εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και τυγχάνουν καθολικής αποδοχής στους συμμάχους μας», ενώ διαβεβαίωσε ότι «είμαστε πάντοτε ανοιχτοί στον εποικοδομητικό διάλογο, πάντα επί τη βάση του διεθνούς δικαίου, αλλά και στην διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή». Σε ερώτηση, δε, για το κατά πόσον ευσταθούν οι τουρκικοί ισχυρισμοί ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, τύπου F - 16 παρενοχλούν τουρκικά μαχητικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «τα ελληνικά μαχητικά δεν παρενοχλούν αεροσκάφη άλλων κρατών, αναχαιτίζουν την τουρκική προκλητικότητα επί του πεδίου και το κάνουν με αποτελεσματικότητα».

Τέλος, αναφερόμενος στις επιδοτήσεις στο φόντο των ενεργειακών ανατιμήσεων, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδοτεί τους καταναλωτές με στόχο το αποτύπωμα της ενεργειακής ακρίβειας στη ζωή τους να είναι το μικρότερο δυνατό.

Αν σου άρεσε κάνε