Πληρωμένη απάντηση Θεοδωρικάκου σε Σοϊλού: «Η Ελλάδα δεν εργαλειοποιεί παράτυπους μετανάστες»

Πληρωμένη απάντηση Θεοδωρικάκου σε Σοϊλού: «Η Ελλάδα δεν εργαλειοποιεί παράτυπους μετανάστες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:36 Δημιουργία 19/08/22, 14:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος επανέλαβε το ελληνικό επιχείρημα περί εργαλειοποίησης των παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία και τόνισε ότι δεν θα επιτραπεί καμία παραβίαση των συνόρων της χώρας μας.

Συγκεκριμένα o κ. Θεοδωρικάκος τόνισε τα εξής: «Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΝΤV, ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε πως «η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία... Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή η περίοδος είναι αυτή που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδο μας».

Αν σου άρεσε κάνε