Διαξιφισμών συνέχεια για τις παρακολουθήσεις

Διαξιφισμών συνέχεια για τις παρακολουθήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:39 Δημιουργία 12/08/22, 10:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολιτική κόντρα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ.

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, κατέθετε επί 3,5 ώρες ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος αναφερόμενος στις υποκλοπές Ανδρουλάκη - Κουκάκη, έκανε λόγο για συνδυασμό νόμιμης συνακρόασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού.

Ο Τ. Τέλλογλου σημείωσε πως ενδείξεις για μη-ασφαλή τηλέφωνα υπήρχαν και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και για το ΚΚΕ το 2017.

«Ο κ. Τέλλογλου οφείλει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία λογική συμψηφισμού», ανέφερε η ΝΔ.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Β` αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος χαρακτήρισε «δικαιολογημένες» τις παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Την αποπομπή του ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Ιλχάν Αχμέτ βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μισαλλόδοξη δήλωση, που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού, στο πρόσωπο μουσουλμάνων βουλευτών.

Ο κ. Αθανασίου προσπάθησε να ανασκευάσει, τονίζοντας πως ουδέποτε αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των συναδέλφων του βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Αν σου άρεσε κάνε