Παραιτήθηκε ο γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης

Παραιτήθηκε ο γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:01 Δημιουργία 05/08/22, 12:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η παραίτηση οφείλεται τόσο «στο κλίμα τοξικότητας και στη στοχοποίηση του κ. Δημητριάδη από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, όσο και σε χειρισμούς της ΕΥΠ, σχετικά με νόμιμη επισύνδεση (παρακολούθηση κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως) του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η παραίτηση Δημητριάδη στοχεύει στην «αποσύνδεση» της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μαξίμου, ενώ υπογραμμίζουν πως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο παραιτηθείς ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Τέλος, βάσει των ίδιων πηγών, η παραίτηση του κ. Δημητριάδη μετά την 6ετή παρουσία του δίπλα στον πρωθυπουργό, σκοπό είχε την προστασία του κ. Μητσοτάκη, καθώς ο πρώην -πλέον- γενικός γραμματέας, «δεν θέλει να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα».

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γενικός γραμματέας πρωθυπουργού τοποθετείται ο Γιάννης Μπρατάκος.

Ο κ. Μπρατάκος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Το βιογραφικό του Γιάννη Μπρατάκου:

Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING.

Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του 'Αγγελου και του Αλέξανδρου.

Αν σου άρεσε κάνε