«Κόντρα» Πλεύρη - ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία Τσίπρα στο Προεδρικό

«Κόντρα» Πλεύρη - ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία Τσίπρα στο Προεδρικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:00 Δημιουργία 26/07/22, 11:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πολιτικούς ...διαξιφισμούς έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεν τήρησε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τονίζοντας πως εμφανίστηκε χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την πέμπτη ημέρα νόσησης με Covid.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σήμερα Τρίτη το πρωί, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «μας εγκαλεί η αντιπολίτευση πως πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ».

«Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου, είπε ότι εν μέσω των πυρκαγιών πληροφορήθηκε ότι έχει κορωνοϊό. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς, υπάρχουν πέντε ημέρες απομόνωσης και δεν μετρά η πρώτη μέρα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στην τέταρτη ημέρα στις 24 Ιουλίου. Αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη ημέρα, ήταν στην πέμπτη ημέρα. Βρέθηκε με μάσκα στις πυρκαγιές και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να ήταν σε καραντίνα. Ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα, θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα».

Τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη, ακολούθησε η αποστολή του αρνητικού PCR τεστ του Αλέξη Τσίπρα με ημερομηνία 23 Ιουλίου, στο κανάλι, από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο.

Όπως αναφέρεται στο τεστ, δεν ανιχνεύθηκε RNA του ιού SARS-CoV-2.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο υπουργός Υγείας των 30.000 νεκρών από την πανδημία, της πρώτης θέσης της Ε.Ε. σε θανάτους ανά εκατομμύριο και της πρώτης θέσης στην Ευρώπη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και ακροδεξιάς προπαγάνδας βγαλμένης από τις πιο σκοτεινές σελίδες των φασιστικών εγχειριδίων με τα οποία μεγάλωσε.

Ο κ. Πλεύρης επιχείρησε σήμερα έναν άθλιο αντιπερισπασμό δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο.

Αλλά ποιον έπιασε ο πόνος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Τον υπουργό υγείας που έστελνε τους εργαζόμενους στις δουλειές τους με πυρετό και ντεπόν να στοιβάζονται σε μετρό και λεωφορεία; Ή τον υπουργό που έπαυσε την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται».

Ανάρτηση Πλεύρη

Ο Θάνος Πλεύρης, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε:

«Για όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγει θετικός παραμονή σε απομόνωση για πέντε ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι ημέρα 0. Μετά για πέντε ημέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ».

Αν σου άρεσε κάνε