Σε εγρήγορση η Ελλάδα για την ...τουρκική ρεγκάτα γύρω απ'τα ελληνικά νησιά

Σε εγρήγορση η Ελλάδα για την ...τουρκική ρεγκάτα γύρω απ'τα ελληνικά νησιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:36 Δημιουργία 21/07/22, 10:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με έμμεσο και μεθοδικό τρόπο επιχειρεί αυτήν τη φορά να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά, η Τουρκία.

Η νέα «ιδέα» της Άγκυρας, αφορά μια ...ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα: Αγώνες που περιλαμβάνουν στις διαγωνιστικές διαδρομές τις θαλάσσιες περιοχές πέριξ των νησιών του Βόρειου και του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Ως μία προσπάθεια να αποτυπωθεί το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας, υπό τον τίτλο «51rst Turkish Naval Forces Cup» θα λάβει χώρα στις 22-25 Ιουλίου, με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη, και διαγωνιστική διαδρομή κοντά στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο, την Κάλυμνο και την Καλόλιμνο, με τερματισμό στην πόλη Turgutreis, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χερσόνησο του Μπόντρουμ.

Ο δεύτερος αγώνας, με ονομασία «IRC Turkish Championship», θα διεξαχθεί από τις 27-29 Ιουλίου, με αφετηρία το Μπόντρουμ.
Η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε γενικότερη εγρήγορση, καθώς εκτός των αγώνων, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προετοιμάζει μια προκλητική φιέστα στις 20 του μηνός στα Κατεχόμενα και ενώ σταθερά επιμένει να περιγράφει το όραμά του για την «Μεγάλη Τουρκία», το οποίο περιλαμβάνει αναθεωρητικά στοιχεία εις βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Αν σου άρεσε κάνε