«Μετωπική» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη στη Βουλή

«Μετωπική» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:36 Δημιουργία 04/07/22, 10:03
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Μετωπική» σύγκρουση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να λάβει χώρα στη Βουλή την Τετάρτη, όταν και θα συζητηθεί η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, με ενδεχόμενη αποκάλυψη του πρωθυπουργού, για το εάν θα προσφύγει τελικά σε εκλογές αμέσως μετά το καλοκαίρι ή αν θα επιμείνει σε εκλογές στο τέλος της άνοιξης.

Η σχετική αποκάλυψη θα γίνει όταν κριθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα αρμόδια στελέχη, πως είναι η καταλληλότερη στιγμή.

Σύμφωνα με στελέχη του Μαξίμου, με το υπάρχον κλίμα αλλά και υπό τη σκιά της ενεργειακής κρίσης, ο χειμώνας αναμένεται «βαρύς».

Ωστόσο, η δημοσκοπική «ιστορία» του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει δείξει πως οι κρίσεις λειτουργούν «υπέρ» του, με την αντιμετώπισή τους, να έχουν την επιδοκιμασία των πολιτών.

Οι επόμενες εκλογές αναμένεται να κριθούν στο πεδίο της οικονομίας, συνεπώς μια περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας, σε συνδυασμό με την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας και την υπόσχεση για έλευση επενδύσεων, θα δώσουν σημαντική ώθηση στην κυβερνητική παράταξη.

Τα κυβερνητικά στελέχη, προσθέτουν μάλιστα, ότι με τη νέα χρονιά θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης, ενώ θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός και οι συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός, διατηρεί «σιγή ιχθύος» σε ότι αφορά στις αποφάσεις του, ενώ φαίνεται να «παραδέχεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει προεκλογική περίοδος δέκα μηνών με τόσο τοξικό κλίμα αλλά παραδέχεται και ότι οι πολίτες θα δουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους μετά την αλλαγή του χρόνου».

Αν σου άρεσε κάνε