Βουλή: Ν/σ για παρατάσεις μέτρων που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας

Βουλή: Ν/σ για παρατάσεις μέτρων που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:44 Δημιουργία 30/06/22, 14:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Θετικά στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας» τάχθηκε ο εισηγητής της ΝΔ, Σπύρος Τσιλιγγίρης. Επί της Αρχής θα το ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του, Γιώργος Φραγγίδης, λόγω της αναγκαιότητας παράτασης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διαφωνώντας, όμως, με αυτήν τη διαδικασία καθώς, όπως είπε, δεν αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα της δημόσιας υγείας.

Αντίθετα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, η ειδική αγορήτρια της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου και η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη, δήλωσαν ότι θα το καταψηφίσουν ασκώντας κριτική στην πολιτική των αλλεπάλληλων τρίμηνων παρατάσεων, στην πολιτική της κυβέρνησης που πλήττει τον χαρακτήρα της δημόσιας υγείας, αλλά και των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα έξαρσης.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιλιγγίρης τόνισε την ανάγκη για παράταση της ισχύος των έκτακτων ρυθμίσεων, επισημαίνοντας πως οι μεταλλάξεις που προκύπτουν δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση εφησυχασμό. Στην κριτική της αντιπολίτευσης αντέτεινε πως η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την πανδημία με πολυεπίπεδες και πολυθεματικές παρεμβάσεις, ενισχύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας και προστατεύοντας την ανθρώπινη ζωή και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Ο κ. Ξανθός σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο υποδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη ύπαρξης μίας συνολικής αναπροσαρμογής της υγειονομικής στρατηγικής της χώρας και όχι με μέτρα που είναι ανεπαρκή, αναποτελεσματικά και στέλνουν λάθος μηνύματα.

Ο κ. Φραγγίδης υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει το σχέδιο νόμου λόγω της ανάγκης αυτών των παρατάσεων, ειδικά τώρα που εξελίσσεται το έκτο κύμα της πανδημίας αλλά οι τρίμηνες παρατάσεις ρυθμίσεων προσωρινού χαρακτήρα δεν αποτελούν ούτε αξιόπιστη λύση -και βέβαια- ούτε ριζική λύση. Όπως είπε, το σύστημα υγείας χρειάζεται αναγέννηση και ισχυροποίηση.

Ο κ. Λαμπρούλης ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως οι ρυθμίσεις του δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του δημόσιου συτήματος υγείας αλλά ούτε και τις λαϊκές ανάγκες.

Η κ. Αθανασίου σημείωσε πως και η Ελληνική Λύση θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμου, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι ανοίγει τις πόρτες και τα παράθυρα της δημόσιας υγείας σε ιδιώτες εργολάβους για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντά της και κλείνει την πιο μικρή χαραμάδα σε μονιμοποιήσεις του έκτακτου προσωπικού.

Η κ. Απατζίδη επεσήμανε ότι το ΜέΡΑ25, επίσης, θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία και επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ μέσω ΣΔΙΤ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε