Προκαλεί ο Ερντογάν: Δεύτερος ...γύρος «Μητσοτάκης...γιοκ»

Προκαλεί ο Ερντογάν: Δεύτερος ...γύρος «Μητσοτάκης...γιοκ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:15 Δημιουργία 28/06/22, 12:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνεχίζει την επιθετική ρητορική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελλάδας, μια «ανάσα» πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκλείοντας οποιαδήποτε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν αναχωρήσει για τη Μαδρίτη επανέλαβε το «Μητσοτάκης... γιοκ» σημειώνοντας ότι «δε θα δω τον Μητσοτάκη. Δεν είναι δυνατόν! Εκείνη η πόρτα έχει κλείσει... Πρέπει πρώτα να συμμαζευτούν», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα χτίστηκαν εννέα αμερικανικές βάσεις. «Εναντίον ποιου; Λένε εναντίον της Ρωσίας. Κολλήσανε με τους S-400», διευκρίνισε.

Μάλιστα, επέκρινε την Ελλάδα ότι κατηγόρησε την Τουρκία στις ΗΠΑ για τα F-16, ενώ τόνισε ότι η χώρ μας αποτελεί καταφύγιο των Γκιουλενιστών.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

Αν σου άρεσε κάνε