Έτοιμη η Αθήνα για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Έτοιμη η Αθήνα για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:45 Δημιουργία 28/06/22, 08:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μόλις λίγες ώρες απομένουν για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη, μετά και τις συνεχείς προκλήσεις της γείτονος κατά της χώρας μας.

Οι δύο αρχηγοί θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι κατά τη διάρκεια δείπνου που παραθέτει απόψε στις 21.30 ώρα Ελλάδος, ο Ισπανός Βασιλιάς Φίλιππος στους ηγέτες του ΝΑΤΟ, χωρίς ωστόσο να αναμένει κανείς ουδεμία επικοινωνία, μετά και πρόσφατο «Μητσοτάκης γιοκ» του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινεί η Άγκυρα, αναμένεται νέα αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών ενώπιον των συμμάχων στη Σύνοδο Κορυφής, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

«Αύριο θα πάμε στη σύνοδο του NATO στην Ισπανία και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας», είπε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους χθες Δευτέρα.

Υπό αυτές τις συνθήκες η ελληνική πλευρά επιμένει να δηλώνει ότι σαφώς και στη Σύνοδο δεν πηγαίνει «με το ζωνάρι λυμένο για καβγά» όμως ξεκαθαρίζει ταυτόχρονα πως είναι αποφασισμένη «να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο».

Αν σου άρεσε κάνε