«Ελλάδα 2021»: Στον πρωθυπουργό ο απολογισμός των πεπραγμένων από τη Γ. Αγγελοπούλου

«Ελλάδα 2021»: Στον πρωθυπουργό ο απολογισμός των πεπραγμένων από τη Γ. Αγγελοπούλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:02 Δημιουργία 22/06/22, 12:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη συνάντησε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό, με την παραλαβή του απολογισμού των πεπραγμένων, μετά και την ολοκλήρωση των δράσεων που συντόνισε η επιτροπή για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης για την ανεξαρτησία,

Παράλληλα με το πλούσιο έργο που αναπτύχθηκε, με πολύπλευρες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παραδόθηκε και το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος ελεγκτικός οργανισμός, ο οποίος είχε οριστεί για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος πιστοποίησε οικονομικό πλεόνασμα 4.684.879 ευρώ, γεγονός που επέτρεψε την παράταση της λειτουργίας της επιτροπής μέχρι το τέλος Ιουνίου, προκειμένου να δρομολογήσει επιπλέον δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν με αυτό το πλεόνασμα, δράσεις με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα και αναφορά σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Κατά τη συνάντηση παραδόθηκε στον πρωθυπουργό και ο απολογισμός για τις 16 αυτές επιπλέον δράσεις, που υλοποιήθηκαν από 1 Ιανουαρίου 2022 μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2022. Αντικείμενό τους είναι η υγεία, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η επιστήμη, η πολιτική προστασία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η χρηματοδότηση του νέου τηλεσκοπίου στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα, η προσφορά οχημάτων στην πυροσβεστική και στον Στρατό Ξηράς, η χρηματοδότηση μεγάλου επιδημιολογικού προγράμματος στη Βόρεια Κυνουρία με αντικείμενο τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η δημιουργία της πλατφόρμας jobs link για την ένταξη των ανθρώπων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στην αγορά εργασίας.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά την κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για το πολύπλευρο έργο της επιτροπής.

Αν σου άρεσε κάνε