Γ.Οικονόμου: Αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Γ.Οικονόμου: Αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:45 Δημιουργία 09/06/22, 14:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Αντιμετωπίζουμε το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, αποδομούμε τους ανιστόρητους και ανυπόστατους ισχυρισμούς και δεν παρακολουθούμε τις προσωπικές αναφορές. Η χώρα έχει αναβαθμίσει το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό της αποτύπωμα, ενώ έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της ικανότητα ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο briefing των πολιτικών συντακτών ερωτηθείς για την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα.

Επιπλέον ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός βάσει στοιχείων και πραγματικών περιστατικών δημοσιοποιούν τις προκλητικές συμπεριφορές της Άγκυρας, αναδεικνύουν την τουρκική παραβατικότητα με τεκμήρια, και η διεθνής κοινότητα γνωρίζει το διεθνές δίκαιο με αποτέλεσμα να καταδικάζει την τακτική του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Ερωτηθείς για καταγγελίες περί κακομεταχείρισης μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «η Ελλάδα και το Λιμενικό Σώμα σώζουν ζωές, δεν κάνουν τις αθλιότητες για τις οποίες κατηγορούνται χωρίς να επιβεβαιώνονται από πουθενά». Επανέλαβε ότι η ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας έχει εξετάσει διεξοδικά καταγγελίες, δεδομένα, ανθρώπους και μάρτυρες και κατέληξε πως καμία καταγγελία ή φήμη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Πρόκειται για μία ακραία συκοφαντία σε βάρος της χώρας και έπρεπε να είναι αυτονόητη η αντίδραση οποιουδήποτε παρακολουθούσε αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες. Η Ελλάδα είναι ένα Κράτος Δικαίου. Με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κούλογλου έχουμε προφανώς διαφορετική αντίληψη περί κράτους δικαίου. Για εμάς δεν είναι εντάξει, όταν ακούγονται τέτοιες κατηγορίες σε βάρος της χώρας, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Στο μέτωπο της Οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση μέσω της πολιτικής της έχει δυναμώσει το εισόδημα των πολιτών, έχει προχωρήσει σε πολύ γενναία στήριξη έναντι της ακρίβειας, είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη, όπως αναφέρει στην έκθεση του το Ινστιτούτο Bruegel. Εδώ είμαστε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να βρεθούμε στο πλευρό των πολιτών, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά μας».

Αναφορικά με τις επισημάνσεις του υπουργού Αμύνης, Νίκου Παναγιωτοπούλου, για διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών για την άμυνα της χώρας, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «χρειάζεται σοβαρότητα και ευθύνη σε όλους όσοι διαχειρίζονται ευαίσθητα θέματα για την άμυνα της χώρας».

Σε ερώτηση για τυχόν πρόωρες εκλογές σε συνδυασμό με την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απήντησε ότι «σε περίπου έναν χρόνο λήγει συνταγματικά η θητεία της παρούσας κυβέρνησης και οι υποψήφιοι πρέπει να δουλέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Από την άλλη πλευρά, το κυβερνητικό έργο δεν σταματά, προγραμματίζουμε τις προτεραιότητες για τις εκλογές του 2023».

Αν σου άρεσε κάνε