Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:51 Δημιουργία 31/05/22, 11:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Απειλές σχετικά με το καθεστώς των ελληνικών νησιών εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι η Άγκυρα τερματίζει τη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο Μ. Τσαβούσογλου κάνει λόγο για παραβίαση του καθεστώτος των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από την Ελλάδα, ενώ αναφέρει πως αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά, «θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».

Ο ΤούρκοςΥΠΕΞ, είπε ότι η Άγκυρα βάζει τέλος στη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, κάνοντας λόγο για εχθρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και για ασυνεπή στάση της Αθήνας στις προσπάθειες διαλόγου.

Παράλληλα, την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Άγκυρα κατάργησε το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, καθώς η Ελλάδα «δεν συμμαζεύτηκε».

«Από εδώ και πέρα o Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική ως προσωπικότητες. Μιλάμε, τρώμε, λέμε “ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας”, μου το υπόσχεσαι. Περνούν 15 μέρες, πας στις ΗΠΑ, μιλάς κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Για ποιο λόγο; Για το χειροκρότημα που θα πάρεις από εκεί. Συγγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς. Τέτοια εξοπλιστικά, το ένα το άλλο… κλπ. Δεν υπάρχει τίποτα να γίνει με αυτούς που τρέχουν αυτήν τη διαδικασία. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που κάνουμε. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μας, αλλά ένα πράγμα πρέπει να ξέρουν καλά, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται απέναντι σε αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό…», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος .
Αν σου άρεσε κάνε