Απειλές Τσαβούσογλου: Θα ξεκινήσουμε συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών - Δεν μπλοφάρουμε

Απειλές Τσαβούσογλου: Θα ξεκινήσουμε συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών - Δεν μπλοφάρουμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:19 Δημιουργία 26/05/22, 14:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το ...δάκτυλο στην Ελλάδα, κουνά για ακόμα μια αφορά ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μέσω απαντήσεων σε δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ, κατηγόρησε τη χώρα μας για «απειλητικά» βήματα κατά της Τουρκίας.

Είναι αντίθετο με το Διεθνές Δίκαιο να ακυρώσει η Ελλάδα το καθεστώς των νησιών που της δόθηκε υπό όρους στο πλαίσιο της Λωζάνης του 1923 και του 1947 των Παρισίων” είπε και πρόσθεσε:

Όποια δικαιολογία και να βρει η Ελλάδα, οι δικαιολογίες της δεν ισχύουν. Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει τα νησιά από το 1960 και αν δεν υποχωρήσει, είπαμε από την αρχή ότι θα ξεκινήσουμε την συζήτηση για την κυριαρχία των νησιών. Είμαστε εξαιρετικά σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε γιατί αυτά τα νησιά τους παραχωρήθηκαν υπό όρους. Αν η Ελλάδα, που μιλάει συνέχεια περί Διεθνούς Δικαίου, δεν συμμορφωθεί με αυτό, θα προχωρήσουμε περαιτέρω“.

Ο Τσαβούσογλου απάντησε και στην ερώτηση «αν θα γίνει νέα επιχείρηση στη Συρία», τονίζοντας ότι «η απειλή για την Τουρκία αυξάνεται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Έχουμε πει ανοιχτά ότι οι ΗΠΑ πάντα είχαν μια πολιτική ισορροπίας τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο. Βλέπουμε μια απόκλιση από αυτήν την ισορροπία, το είπαμε και στον Μπλίνκεν” είπε ακόμα ο Τσαβούσογλου.

Αν σου άρεσε κάνε