Ζαχάροβα: Πρωτοφανές βήμα για τις ρωσοελληνικές σχέσεις η απέλαση των 12 διπλωματών

Ζαχάροβα: Πρωτοφανές βήμα για τις ρωσοελληνικές σχέσεις η απέλαση των 12 διπλωματών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:39 Δημιουργία 07/04/22, 10:31
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Βολές κατά της Αθήνας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών.

Η κα Ζαχάροβα ανέφερε:

Στις 6 Απριλίου, δώδεκα διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν «persona non grata».

Πρόκειται περί αληθώς πρωτοφανούς βήματος για τις ρωσοελληνικές σχέσεις, το οποίο απλώς επιβεβαιώνει τον ζήλο των ελληνικών αρχών να ακολουθήσουν την πορεία απορρύθμισης της πολύπλευρης αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας. Είναι λυπηρό ότι ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί αιώνων θυσιάζονται ξαφνικά για τη «διατλαντική αλληλεγγύη».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πραγματικός σκοπός των συντακτών της αβάσιμης απόφασης να εκδιώξουν τους υπαλλήλους μας από τη χώρα είναι να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Παρά το γεγονός ότι θέλουν να δυσφημήσουν τη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο, να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά στις διμερείς σχέσεις και να αφαιμάξουν τις διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι προοπτικώς αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα σε αποτυχία.

Οι συνέπειες μιας εχθρικής ενέργειας θα παραμένουν πλήρως στη συνείδηση της Αθήνας.

Αν σου άρεσε κάνε