Θ. Πλεύρης: Οι προσπάθειές μας στην ανάπτυξη του σχεδίου που θα οδηγήσει σε μια Εθνική Υπηρεσία Υγείας για τον 21ο αιώνα

Θ. Πλεύρης: Οι προσπάθειές μας στην ανάπτυξη του σχεδίου που θα οδηγήσει σε μια Εθνική Υπηρεσία Υγείας για τον 21ο αιώνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:40 Δημιουργία 21/03/22, 15:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Καθώς αναρρώνουμε από την πανδημία COVID-19, βρισκόμαστε σε μια θέση απαράμιλλης ευκαιρίας. Αυτή είναι η ευκαιρία να προετοιμαστούμε για τη μελλοντική ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας μας». Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Υγείας Θ.Πλεύρης προσδιόρισε την αναγκαιότητα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, που έχει ιδρύσει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το οποίο εγκαινιάσθηκε σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είμαι περήφανος που βλέπω ότι η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας τοποθετείται στο επίκεντρο της ατζέντας, συνέχισε ο Θ. Πλεύρης, επισημαίνοντας πως τα ποιοτικά συστήματα υγείας απαιτούν κριτήρια και κατευθυντήριες γραμμές. «Και αυτός είναι ο λόγος που χαίρομαι που η Ελλάδα είναι σε θέση να παρέχει υποστήριξη και να φιλοξενήσει ένα γραφείο έτοιμο να ξεκινήσει μια τόσο κρίσιμη αποστολή. Το Γραφείο Ποιότητας Φροντίδας του ΠΟΥ στην Αθήνα έρχεται σε μια περίοδο που η υποστήριξη της χώρας γίνεται απαραίτητο εργαλείο για την καταπολέμηση μελλοντικών κρίσεων. Και μία από αυτές τις κρίσεις σχετίζεται με την ψυχική υγεία των ανθρώπων μας».

Η ελληνική κυβέρνηση, σε στενή συνεργασία με το γραφείο Ποιότητας της Φροντίδας του ΠΟΥ στην Αθήνα, ετοίμασε ένα νέο, ισχυρό εθνικό σχέδιο δράσης για την ποιότητα της περίθαλψης και την ασφάλεια των ασθενών, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε πως μαζί με τον Εθνικό Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΗΠΥ) και υπό την τεχνική ηγεσία του ΠΟΥ, «θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην ανάπτυξη αυτού του σχεδίου που θα οδηγήσει σε μια Εθνική Υπηρεσία Υγείας κατάλληλη για τον 21ο αιώνα».

Αν σου άρεσε κάνε