«Ενοχλημένος» ο Ακάρ: Η Ελλάδα προχωρά με αξιώσεις που ξεπερνά το μπόι της

«Ενοχλημένος» ο Ακάρ: Η Ελλάδα προχωρά με αξιώσεις που ξεπερνά το μπόι της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:13 Δημιουργία 26/01/22, 09:59
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Δηλώσεις σχετικά με την εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας, έκανε ο Χουλουσί Ακάρ δείχνοντας εμφανώς ενοχλημένος από την απόκτηση των 6 μαχητικών Rafale από το ελληνικό κράτος.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας τόνισε πως «τα όπλα» που αποκτήθηκαν είναι πάρα πολλά για κανονική άμυνα, ωστόσο όπως υποστηρίζει είναι «πολύ λίγα για την Τουρκία». Σχολιάζοντας παράλληλα ότι δεν έχει κερδηθεί κάτι από την απόκτηση, έξι μεταχειρισμένων αεροπλάνων.

Έθεσε μάλιστα θέμα αποστρατικοποίησης νησιών αλλά και casus belli για τρίτη φορά σε 3 εβδομάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Ακαρ

«Οι εξοπλιστικές προσπάθειες της Ελλάδας είναι μια καταστροφική, προκλητική αντίληψη και προσέγγιση όσον αφορά στις σχέσεις των δύο συμμάχων. Νομίζουν ότι έχουν κερδίσει κάτι αγοράζοντας έξι μεταχειρισμένα αεροπλάνα. Τα όπλα που αγόρασαν είναι πάρα πολλά για κανονική άμυνα, πολύ λίγα για την Τουρκία. Συνεχίζουν να προχωρούν με αξιώσεις που ξεπερνούν το μπόι τους. Eνήργησαν ενάντια σε όλες τις συμφωνίες, ιδιαίτερα στη Λωζάνη και στρατικοποίησαν τα νησιά κατά παράβαση της συμφωνίας. Τώρα λένε 12 μίλια είναι αποδεκτό αυτό; Το 1995 η Εθνοσυνέλευση στην Τουρκία εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να λάβει κάθε είδους μέτρα, συμπεραλαμβανομένων και των στρατιωτικών. Δεν θέλουμε ένταση».

Αν σου άρεσε κάνε