Ερντογάν: Η Ε.Ε. αγνόησε τις προσπάθειες της Τουρκίας για την βελτίωση των σχέσεων

Ερντογάν: Η Ε.Ε. αγνόησε τις προσπάθειες της Τουρκίας για την βελτίωση των σχέσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:27 Δημιουργία 14/01/22, 12:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα σε πρεσβευτές ευρωπαϊκών χωρών ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν προσέφερε σημαντική υποστήριξη για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και ότι δεν ανταπέδωσε τις προσπάθειες της Τουρκίας για την βελτίωση των σχέσεων.

Μιλώντας σε πρεσβευτές χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά την διάρκεια συνάντησης στην Αγκυρα, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί την τοποθέτηση των σχέσεων με το ευρωπαϊκό μπλοκ σε «πιο στέρεες βάσεις», αλλά οι σχέσεις αυτές έχουν υποστεί τις συνέπειες «τακτικών καθυστέρησης».

«Θέλω να δηλώσω με λύπη ότι δεν έχουμε λάβει την απάντηση που θέλαμε από την πλευρά της ΕΕ για τα βήματα αυτά», είπε.

«Η Τουρκία δεν έχει λάβει σημαντική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ενωση στην μάχη της με την μετανάστευση», δήλωσε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι δεν θα είναι δυνατόν να υπάρξει «εμβάθυνση της συνεργασίας» ως προς το ζήτημα αυτό, όσο οι όροι της συμφωνίας του 2016 δεν ανανεώνονται.

«Η κρίση στην Λευκορωσία έδειξε για μία ακόμη φορά ότι η Ένωση στερείται βιώσιμης πολιτικής για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης», πρόσθεσε αναφερόμενος στην σύγκρουση ανάμεσα στο Μινσκ και την ΕΕ για το πλήθος των μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι στα σύνορά τους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε επίσης ότι η πολιτική αναταραχή στην Βοσνία, εξαιτίας των αποσχιστικών κινήσεων του σερβοβόσνιου ηγέτη Μίλοραντ Ντόντικ, οξύνθηκε από τις ανεπάρκειες της προοπτικής ένταξης και πρόσθεσε ότι η περιοχή «δίνει σημάδια επιστροφής στο αρνητικό περιβάλλον της δεκαετίας του 1990».

Αν σου άρεσε κάνε