Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Μετονόμασε την Μεσόγειο σε «Γαλάζια Θάλασσα»

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Μετονόμασε την Μεσόγειο σε «Γαλάζια Θάλασσα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:44 Δημιουργία 02/12/21, 11:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Γαλάζια θάλασσα» («Mavi Akdeniz») ονόμασε την Μεσόγειο Θάλασσα, ο Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθώντας να συνδέσει με το ....αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» που επιχειρεί να επιβάλλει σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου.

Μιλώντας την Τετάρτη σε φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους, στο εθνικό δίκτυο TRT, ο Ερντογάν προανήγγειλε πως το νέο 4ο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία από τη Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που αποκάλεσε «Γαλάζια Θάλασσα» επαναλαμβάνοντας τις πάγιες μαξιμαλιστικές θέσεις της Άγκυρας.

«Τώρα αποκτήσαμε το έκτο μας πλοίο, ένα πλοίο γεωτρήσεων. Με αυτά τα πλοία είτε στη Μαύρη θάλασσα, είτε ιδιαίτερα στην …» δήλωσε ο Ερντογάν κομπιάζοντας εμφανώς, με δημοσιογράφο να τον υποβοηθά λέγοντας «Μεσόγειο» και τον Τούρκο πρόεδρο να συνεχίζει : «Εμείς ας λέμε την Μεσόγειο “Γαλάζια Θάλασσα”. Εκεί λοιπόν θα κάνουμε τις εργασίες μας πιο έντονα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση Φυσικά αυτό ενοχλεί ιδιαίτερα κάποιους» εννοώντας Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Ερντογάν επιδιώκει να επιβάλλει στο εσωτερικό ακροατήριο την αλλαγή της ονομασίας Μεσόγειος Θάλασα σε «Γαλάζια Θάλασσα», όπως επιχειρεί να κάνει με το Αιγαίο Πέλαγος σε «Θάλασσα των Νήσων» λόγω της ελληνικής προέλευσης της ονομασίας τους.

Αν σου άρεσε κάνε