Κ. Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60

Κ. Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:01 Δημιουργία 30/11/21, 11:47
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους τους Έλληνες άνω των 60 ετών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, τη στιγμή που η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα παρουσιάζει τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, ενώ δίνει νοσηλείες, διασωληνώσεις, που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε θανάτους.

«Είναι μία απόφαση που με βασάνισε προσωπικά. Είναι όμως υποχρέωσή μου να σταθώ δίπλα στους ευάλωτους, ακόμη κι αν για λίγο δυσαρεστηθούν. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, για κάθε μήνα που θα παραμένουν ανεμβολίαστοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ μέσω εφορίας, τα οποία θα «περνούν» στα νοσοκομεία για τη στήριξη του ΕΣΥ.

«Η απόφαση συνιστά προστασία και όχι τιμωρία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Ακόμη, από τις 6 Δεκεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου και από τις 7 έως 13 Ιανουαρίου θα διατίθενται ένα δωρεάν self test σε κάθε ενήλικα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, έτσι ώστε οι συναθροίσεις να γίνονται με ασφάλεια

Αν σου άρεσε κάνε