Τ. Θεοδωρικάκος: «Είναι θέμα πολιτισμού να μπει τέλος στη βία κατά των γυναικών»

Τ. Θεοδωρικάκος: «Είναι θέμα πολιτισμού να μπει τέλος στη βία κατά των γυναικών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:22 Δημιουργία 25/11/21, 16:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Είναι θέμα πολιτισμού να μπει τέλος στη βία εναντίον των γυναικών… Πρέπει να μάθουμε τα αγόρια μας να φέρονται ανθρώπινα, πολιτισμένα, με ευγένεια, αγάπη και σεβασμό στα κορίτσια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από το Σύνταγμα, όπου παραβρέθηκε στη δράση ενημέρωσης από γυναίκες αστυνομικούς για την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και από το αστυνομικό τμήμα Αλίμου, όπου εγκαινίασε το τοπικό Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας.


«Σπάσε τη σιωπή. Είμαστε εδώ» ήταν το μήνυμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές δράσεις.


Ο κ. Θεοδωρικάκος και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που διοργάνωσαν στην πλατεία Συντάγματος τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ στην συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου όπου εγκαινίασε το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας.
Το συγκεκριμένο γραφείο ένα από τα έξι που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και ο εξοπλισμός των γραφείων είναι δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος».


Ο κ. Θεοδωρικάκος στις δηλώσεις του από την Πλατεία Συντάγματος τόνισε: «Είναι θέμα πολιτισμού κάθε κοινωνίας να κάνει τα πάντα για να μπει ένα τέλος στη βία ανάμεσα στους ανθρώπους και ιδιαιτέρως να μπει ένα τέλος στη βία ενάντια σε γυναίκες. Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και η Ελληνική Αστυνομία καλεί τις γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας, να μιλήσουν, να τα καταγγείλουν και να γνωρίζουν ότι θα έχουν τη στήριξη της Πολιτείας και ασφαλώς θα έχουν τη στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας».


Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε έμφαση στον ρόλο της οικογένειας υπογραμμίζοντας: «Αφορά όλους όσοι είμαστε γονείς. Ως πατέρας, ως γονέας δύο παιδιών, θέλω να πω έχει σημασία το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και ιδιαίτερα το πώς μεγαλώνουμε τα αγόρια μας, να τα μάθουμε να φέρονται ανθρώπινα, πολιτισμένα, με ευγένεια, αγάπη και σεβασμό στα κορίτσια και στις γυναίκες και όταν κάνουμε λάθη σ' αυτόν τον τομέα, καλά θα κάνουμε να τα διορθώνουμε».


Μιλώντας στη συνέχεια στα εγκαίνια του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Ενδοοικογενειακής Βίας στον Άλιμο, επισήμανε πως «η υπηρεσία έχει ξεκινήσει τη δουλειά της εδώ και 50 ημέρες και έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να είναι πάρα πολύ αποτελεσματική, καθώς εδώ έχουν αντιμετωπιστεί όλο αυτό το διάστημα 58 περιστατικά, από εξειδικευμένο προσωπικό της Αστυνομίας, τόσο γυναίκες όσο και άνδρες, από αξιωματικούς εκπαιδευμένους στο να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις».


Καταλήγοντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και άλλους κρατικούς φορείς κάνουμε αυτό που πρέπει προκειμένου για να υπάρχει ανθρωπιά, να υπάρχει αλληλεγγύη και να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων».

Αν σου άρεσε κάνε