Χριστούγεννα δίχως νέα μέτρα – Το διάγγελμα Μητσοτάκη και η αύξηση των εμβολιασμών

Χριστούγεννα δίχως νέα μέτρα – Το διάγγελμα Μητσοτάκη και η αύξηση των εμβολιασμών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:52 Δημιουργία 17/11/21, 13:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μηνύματα αισιοδοξίας ενάντια στα διαδοχικά «μαύρα» ρεκόρ μολύνσεων εκπέμπουν τα στοιχεία από το κρίσιμο «μέτωπο» των εμβολιασμών, καθώς κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν «κλειδώσει» 192.000 ραντεβού για την πρώτη δόση.

Η εξέλιξη αυτή «παγώνει» προς το παρόν τις σκέψεις για τη λήψη επιπλέον μέτρων, τουλάχιστον ως τα Χριστούγεννα, με την κυβέρνηση ωστόσο να πιέζει τους ανεμβολίαστους πολίτες μέσω των περιορισμών, που ήδη εφαρμόζονται και δεν αναμένεται να αρθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών. Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, εντάσσεται και η παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος με αυριανό του διάγγελμα αναμένεται να αναφερθεί στο κρίσιμο διάστημα έως τα Χριστούγεννα, με το «βλέμμα» ταυτόχρονα και στον αυξημένο ρυθμό των εμβολιασμών.

Η κυβέρνηση εξετάζει τις διαθέσιμες επιλογές της και τα βέλτιστα μέτρα που θα μπορούσαν να ανακόψουν το «κύμα» των αντιεμβολιαστών και αρνητών, που «καλπάζει» στη χώρα. Ενδεικτική η τεράστια πίεση, που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, έχει «εκτοξευθεί» ο αριθμός των νέων εισαγωγών σε καθημερινή βάση στα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τρίτη 16 Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8.129 νέες μολύνσεις και 80 επιπλέον θανάτους, ενώ οι διασωληνωμένοι ανήλθαν στους 547. Πάντως, στη σημερινή συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων, θα τεθούν επί «τάπητος» έξι επιπλέον μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να «φρενάρουν» την έξαρση της πανδημίας, ως εισήγηση των ειδικών στην κυβέρνηση.

Αν σου άρεσε κάνε