Διάγγελμα Μητσοτάκη για κορωνοϊό

Διάγγελμα Μητσοτάκη για κορωνοϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:51 Δημιουργία 17/11/21, 11:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε έκτακτο διάγγελμα για τον κορωνοϊό θα προχωρήσει αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το τηλεοπτικό μήνυμά του δεν θα αφορά την επιβολή νέων μέτρων κατά της πανδημίας, τη στιγμή που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κλειστεί 172.000 ραντεβού για τη χορήγηση της πρώτης εβδομάδας.

Η κυβέρνηση εξετάζει τις διαθέσιμες επιλογές της και τα βέλτιστα μέτρα που θα μπορούσαν να ανακόψουν το «κύμα» των αντιεμβολιαστών και αρνητών, που «καλπάζει» στη χώρα, έτσι ώστε τουλάχιστον έως τις Γιορτές των Χριστουγέννων να έχει σημειωθεί αποκλιμάκωση. Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικές πηγές διευκρίνισαν χθες ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί και πως τα Χριστούγεννα θα βρουν τους ανεμβολίαστους πολίτες με τους περιορισμούς, που ήδη ισχύουν.

Μάλιστα, από την πλευρά του, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες το πρωί στην εκπομπή «Good morning Britain», του τηλεοπτικού δικτύου ITV, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να λάβει ανάλογα μέτρα, όπως εκείνα που πάρθηκαν στην Αυστρία, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Πάντως, η πίεση στους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας θα συνεχιστεί και τα Χριστούγεννα, καθώς, όπως και τώρα, δεν μπορούν να εισέρχονται σε εσωτερικούς χώρους.

Αν σου άρεσε κάνε