Κ. Χατζηδάκης: Δε θέλουμε ξανά συνολικό κλείσιμο της οικονομίας

Κ. Χατζηδάκης: Δε θέλουμε ξανά συνολικό κλείσιμο της οικονομίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:26 Δημιουργία 16/11/21, 12:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην πορεία της πανδημίας, τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση αλλά και για την οικονομία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μέτρων για τους ανεμβολίαστους και την εστίαση «δεν θέλουμε να ξανακλείσει συνολικά η οικονομία», ενώ συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση και στις υπόλοιπες χώρες και στηρίζεται στις απόψεις των ειδικών.

«Εναρμονιζόμαστε με αυτά που γίνονται στην Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε πως ένας από τους στόχους της κυβέρνησης είναι η επέκταση των εμβολιασμών, ενώ επεσήμανε ότι σε γενικές γραμμές «η Ελλάδα δεν έχει πάει περισσότερο άσχημα από τον μέσο όρο της ΕΕ». Όσον αφορά το ενδεχόμενο μέτρων, είπε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση τις προσεχείς ημέρες.

Για την εστίαση, από την άλλη, είπε ότι ζητά μεγαλύτερη χαλάρωση κάτι που είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. «Είναι ένας από τους κλάδους που βεβαίως επλήγη, αλλά έχει πάρει μαζί με τον τουρισμό τα περισσότερα αντισταθμιστικά. Έχουν δοθεί 42 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε