Σύσκεψη Πλεύρη - ΠΙΣ: Επίταξη στις «κόκκινες» περιοχές αν χρειαστεί

Σύσκεψη Πλεύρη - ΠΙΣ: Επίταξη στις «κόκκινες» περιοχές αν χρειαστεί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:36 Δημιουργία 13/11/21, 14:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σύσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, για την επικείμενη επίταξη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ, ενώ παρούσα στη σύσκεψη ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Τόσο ο υπουργός όσο και η κ. Γκάγκα έκαναν έκκληση τους γιατρούς να ενισχύσουν οικειοθελώς το Σύστημα Υγείας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η πολιτεία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

«Υπάρχουν περιοχές που είμαστε κοντά να οδηγηθούμε σε επίταξη υπηρεσιών. Η επιθυμία μας είναι μέχρι και την τελευταία στιγμή - και υπάρχει η συνδρομή αυτή από τους συλλόγους - είναι να λυθεί αυτό το θέμα χωρίς να χρειαστεί να πάμε ως εκεί. Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που είναι θέμα χρόνου να καλυφθούν άμεσα αυτά τα κενά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

«Κάθε γιατρός που προστίθεται στο σύστημα και προστίθενται καθημερινά γιατροί, την απωθεί στο μέλλον ή την απωθεί σε μέλλον που δεν θα υπάρξει ποτέ. Αυτό ελπίζουμε και προσπαθούμε. Έχω την αίσθηση ότι δεν θα ακούσουμε τα δυσάρεστα στο μέλλον», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Αν σου άρεσε κάνε