Πως θωρακίζεται το ΕΣΥ απέναντι στο «κύμα των ανεμβολίαστων»

Πως θωρακίζεται το ΕΣΥ απέναντι στο «κύμα των ανεμβολίαστων»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:46 Δημιουργία 09/11/21, 07:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στη θωράκιση του συστήματος Υγείας ενόψει μίας ακόμη δύσκολης περιόδου, που βρίσκεται σε εξέλιξη λόγω της έντασης της πανδημίας, στρέφει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση, επιμένοντας ταυτόχρονα ότι η μόνη «απάντηση» στον κορονοϊό, είναι το εμβόλιο.

Στα θετικά εντάσσονται οι αυξήσεις για νέους εμβολιασμούς, που υπερβαίνουν από την αρχή του Νοεμβρίου τις 20.000 ημερησίως, σε αντίθεση με τον Οκτώβριο, όπου ο μέσος όρος ήταν στις 5-6.000 ημερησίως.

Ωστόσο, η χώρα απέχει ακόμη από το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και γι’ αυτό το λόγο, η κυβέρνηση αλλάζει τον σχεδιασμό της για πολλά νοσοκομεία του ΕΣΥ, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει την ένταξη και άλλων κλινών στο δημόσιο σύστημα Υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ένα μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδας θα αναλάβει εξ ολόκληρου non Covid περιστατικά, προκειμένου να αποσυμφορηθούν δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης, στο «οπλοστάσιο» της πολιτείας παραμένει και η επιστράτευση γιατρών, εφόσον δεν συμπληρωθεί από ελεύθερη βούλησηο αριθμός που ζητεί το ΕΣΥ. Ο ίδιος ο κ. Πλεύρης σε χθεσινές δηλώσεις του τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται «ένα βήμα πριν από την επίταξη».

Την ίδια ώρα, η πολιτεία απορρίπτει κάθε πιθανότητα επιβολής ενός νέου γενικού lockdown. Τα σχετικά σενάρια ακύρωσε χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των φορέων του εμπορίου και της εστίασης. «Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν. Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους και όποιοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προστατευτούν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Για να συμβούν, όμως, όλα αυτά ταυτόχρονα εκτός από την αστυνόμευση χρειάζεται προφανώς και συνεργασία και φαίνεται ότι με κύριο όπλο την πειθώ αυτήν την κατακτάμε», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους ανθρώπους της αγοράς και στην ανάγκη ελέγχων, υπογράμμισε ότι «από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας. Παράλληλα πιστεύω ότι έτσι υπερασπίζεστε και τη φήμη των επιχειρήσεων σας, γιατί θα ήταν ολέθριο από μία αμέλεια να στιγματιστούν ως εστίες μετάδοσης του κορονοϊού».

Αν σου άρεσε κάνε