ΣΥΡΙΖΑ: Προβλήματα στην εκταμίευση του «Εξοικονομώ»

ΣΥΡΙΖΑ: Προβλήματα στην εκταμίευση του «Εξοικονομώ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:10 Δημιουργία 08/11/21, 17:07
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ερώτηση για τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα στην υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», καθώς και για το πώς θα ανοίξει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», όταν δεν έχει καταβληθεί προς τους κατασκευαστές ούτε ένα ευρώ από το τρέχον «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» κατέθεσαν πενήντα δύο (52) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου.

Επισημαίνουν ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» του κυρίου Χατζηδάκη δέσμευσε 870 εκατ. ευρώ και επωφελήθηκαν μόνο 37.000 συμπολίτες μας, ενώ επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διατέθηκαν 670 εκατ. ευρώ που κάλυψαν 65.000 οικογένειες, με κοινωνικά δίκαιη κατανομή των διαθέσιμων πόρων, αναφέρει ανακοίνωση.

Πληθαίνουν ακόμη οι διαμαρτυρίες για τεράστιες καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις που αφορούν στα έργα του προηγούμενου κύκλου «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» και στον B’ κύκλο «Εξοικονομώ ΙΙ», όπως τονίζουν οι βουλευτές, γεγονός που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναδείξει μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ερώτηση 6678/18.05.21) που έμεινε αναπάντητη.

Σημειώνουν επιπλέον ότι οι συνεχείς ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά και οι καθυστερήσεις εκταμίευσης στραγγαλίζουν τους επαγγελματίες και βάζουν σε κίνδυνο τη φερεγγυότητα και αποτελεσματικότητα του προγράμματος.

Οι βουλευτές ζητούν, τέλος, να μάθουν ποιος είναι ο προγραμματισμός ολοκλήρωσης των εκταμιεύσεων, ποιος είναι μέχρι τώρα ο αριθμός ωφελούμενων που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» και σε ποιο ποσό αντιστοιχεί, ποιος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που εκκρεμούν, σε τι στάδιο βρίσκονται και σε ποιο ποσό αντιστοιχεί, καθώς και πώς θα ανοίξει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», όταν δεν έχει καταβληθεί προς τους κατασκευαστές ούτε ένα ευρώ από το τρέχον «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

Αν σου άρεσε κάνε