K. Μητσοτάκης: Στήριγμα στην ενεργειακή κρίση μία ισχυρή ΔΕΗ

K. Μητσοτάκης: Στήριγμα στην ενεργειακή κρίση μία ισχυρή ΔΕΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:02 Δημιουργία 04/11/21, 13:50
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Μία ισχυρή ΔEΗ μπορεί να στηρίξει τους καταναλωτές στη δυσκολία την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα, απορροφώντας ένα μέρος των αυξήσεων των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, θα γίνει ταυτόχρονα όμως και πρωταγωνιστής στην πράσινη μετάβαση και στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο κι ενώ σήμερα, Πέμπτη κλείνει το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ της εισηγμένης.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον κλιματικό νόμο, που παρουσιάζεται σήμερα, τονίζοντας ότι από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται, θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί, όπου υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου.

«Από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Και από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης», σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημαντική άνοδο των κρουσμάτων, τονίζοντας ότι πρόκειται για έξαρση των περιστατικών μεταξύ των ανεμβολίαστων. Από την άλλη, τόνισε ότι μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες κλείστηκαν πάνω από 60.000 νέα ραντεβού για πρώτους εμβολιασμούς.

«Το μήνυμα, λοιπόν, σε αυτούς που ποντάρουν σε τεχνητούς διχασμούς παραμένει ένα: εμβολιαζόμαστε, ενωνόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε», υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε