Α. Λοβέρδος: Λαϊκισμός Μητσοτάκη για εκκλησίες - «Ναι» στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Α. Λοβέρδος: Λαϊκισμός Μητσοτάκη για εκκλησίες - «Ναι» στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:57 Δημιουργία 04/11/21, 11:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Να υπερψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την προσέλευση και στις εκκλησίες με rapid test προτίθεται το ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Είμαι πολύ έμπειρος πολιτικά για να πέφτω σε παγίδες προσωπικών προσεγγίσεων. Κανένα γινάτι για την προηγούμενη στοχοποίησή μου από το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Η αναφορά μου σε άρνηση συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο γεγονός ότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η πρόταση. Από πλευράς ΝΔ ο Μητσοτάκης λέει ότι θέλει να κυβερνήσει μόνος και καμία πρόταση συγκυβέρνησης δεν διατυπώνεται για να απαντηθεί», τόνισε ο πρώην Υπουργός και υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Αυτό είναι λαϊκισμός», είπε, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να γίνεται ελεύθερα η προσέλευση και των ανεμβολίαστων στις εκκλησίες. « Συμφωνώ και εγώ και θα ψηφίσουμε και την τροπολογία που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή εκκλησιάζομαι πήγα σε εκκλησίες που τηρούνται τα μέτρα κατά γράμμα από όλους και πήγα και σε εκκλησίες που γινόταν… πατείς με πατώ σε! Δεν πρέπει να γίνεται αυτό.»

Μάλιστα, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τάχθηκε υπέρ της ελεγχόμενης (με τεστ) προσέλευσης και στα σούπερ μάρκετ.

Σχολιάζοντας απόψεις (άρθρο Στ.Μάνου) περί συμμετοχής των ανεμβολίαστων στο κόστος νοσηλείας τους, έκανε λόγο για «σκληρή άποψη» και προανήγγειλε για την ερχόμενη Δευτέρα, υποβολή προτάσεων για την πανδημία, που επεξεργάζεται μαζί με τον πρώην υπουργό κ. Γρηγοράκο:

«Μου φαίνεται πολύ σκληρό, γιατί στους ανεμβολίαστους υπάρχουν πολλοί φτωχοί άνθρωποι. Μου φαίνεται πάρα πολύ σκληρό. Θα μπορούσα να σκεφτώ ενδιάμεσες λύσεις, δηλαδή ας πούμε τη συγκέντρωση του προβλήματος σε ορισμένα νοσοκομεία της χώρας, αν αυτό ιατρικά περπατάει, γιατί με τον κορωνοϊό δεν ασχολούνται όλες οι ειδικότητες των γιατρών. Ίσως η συγκέντρωση σε ορισμένα νοσοκομεία της χώρας να είναι μια πρόταση, όπου θα εργάζονται και οι ανεμβολίαστοι νοσοκομειακοί υγειονομικοί αλλά και εκείνοι οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση της ασθενείας. Αυτά τα μελετάμε μαζί με τον πρώην υπουργό υγείας κ. Γρηγοράκο και τη Δευτέρα θα πούμε κάτι. Σχεδιάζουμε να κάνουμε μια διαδικτυακή εκδήλωση, να κάνουμε προτάσεις ως πρώην υπουργοί υγείας.»

Αν σου άρεσε κάνε