Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη για «ανοιχτή» οικονομία και κοινωνία

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη για «ανοιχτή» οικονομία και κοινωνία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:55 Δημιουργία 03/11/21, 12:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ξεκάθαρο μήνυμα για «ανοιχτή» οικονομία και κοινωνία, τη στιγμή που καλπάζει το «κύμα των ανεμβολίαστων», εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, απευθύνοντας χαιρετισμό στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», την οποία διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση του lockdown στους ανεμβολίαστους πολίτες σε όλες σχεδόν τις καθημερινές δραστηριότητές τους, πλην όσων εξ αυτών αφορούν τις πρώτες ανάγκες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε, γιατί ελήφθη η εν λόγω απόφαση.

«Πρώτον από τη στιγμή που έχουμε τη διάθεσή μας το εμβόλιο η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να κλείσουν. Δεύτερον, οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δεν θα χάσουν τα δικαιώματα, τα οποία απέκτησαν ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων και της Πολιτείας και τρίτον όσοι δεν θωρακίζονται ακόμα με το εμβόλιο, θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο, με περισσότερα τεστ, ώστε να προστατεύονται οι ίδιοι και οι γύρω τους», σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί σε ηλικιωμένους. Να ολοκληρωθεί γρήγορα ο κύκλος της τρίτης δόσης. Γιατί γνωρίζουμε πια ότι το τείχος ανοσίας αρχίζει μετά το εξάμηνο να παρουσιάζει ρωγμές. Ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί είναι η τρίτη δόση που θα ανοίξει για τον πληθυσμό από την Παρασκευή. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε να κάνει την τρίτη δόση το συντομότερο όποιος έχει συμπληρώσει εξάμηνο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως είναι πιο εύκολο για την πολιτεία να πείσει τους εμβολιασμένους να κάνουν την ενισχυτική δόση από αυτούς που ακόμα και τώρα αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη ή και απόλυτη άρνηση το εμβόλιο.

«Θα ζητήσω και πάλι από αυτούς που το σκέφτονται, να εμβολιαστούν αύριο κιόλας για να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες που θα μπορούσαμε να προλάβουμε και να μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία, να ξεφύγουμε επιτέλους από τη περιπέτεια αυτή. Έτσι θα χτίσουμε τελικά ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας με στόχο να μη νοσούν οι πολίτες και να προλαβαίνουν τον κίνδυνο», είπε.

Κάλεσε δε τα κόμματα και συνολικά τους βουλευτές να ακούσουν με προσοχή τις συμβουλές της επιστήμης και να μη κομματικοποιούν άσκοπα, όπως είπε, τη μεγάλη εθνική μάχη.

«Να μη διαρραγεί το εθνικό μέτωπο της κοινής λογικής και της επιστημονικής ακρίβειας. Έχει μεγάλη σημασία αυτό για το τέταρτο κύμα και ακόμα μεγαλύτερη για να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε τη κοινωνία στη σημασία της πρόληψης που μπορεί να σώσει ζωές», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε