Με PCR ή Rapid οι ανεμβολίαστοι παντού εκτός από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κι εκκλησίες

Με PCR ή Rapid οι ανεμβολίαστοι παντού εκτός από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κι εκκλησίες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:38 Δημιουργία 02/11/21, 18:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σκληραίνει το μπλόκο στους ανεμβολίαστους πολίτες σε χώρους, όπου καταγράφεται υψηλός συγχρωτισμός, με την εφαρμογή έκτακτων μέτρων ήδη από το προσεχές Σάββατο, στη «σκιά» της έξαρσης της πανδημίας, με 6.700 νέα κρούσματα, 434 διασωληνωμένους ασθενείς στις ΜΕΘ και 59 θανάτους σε μόλις ένα 24ωρο.

Ειδικότερα, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι οποίοι θα επιβάλλεται πλέον να προσέρχονται παντού, εκτός από σούπερ μάρκετ και γενικότερα καταστήματα τροφίμων όπως και φαρμακεία και εκκλησίες, μόνο με αρνητικό PCR ή Rapid test, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως από την Παρασκευή «ανοίγουν» τα ραντεβού για τη χορήγηση της τρίτης δόσης, σε όλους τους ενήλικες πολίτες, από 18 ετών και πάνω, μετά την παρέλευση 6 μηνών από τη δεύτερη.

Πιο αναλυτικά, από το Σάββατο:

-Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους με δυο εργαστηριακά τεστ.

-Η πρόσβαση σε μεικτούς χώρους διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα (λιανεμπόριο), δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και κομμωτήρια θα γίνεται με εργαστηριακό τεστ. Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων, φαρμακεία κι εκκλησίες.

-Αναβαθμίζονται οι ποινές για καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα. Συγκεκριμένα τα πρόστιμα ξεκινούν από 5.000 ευρώ.

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για αυξητική τάση της πανδημίας και αναφέρθηκε στα μέτρα, που έχει πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα. Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει έως τις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα επανεξεταστεί, υπογράμμισε ο υπουργός.

Επισημαίνοντας ότι το βασικό «όπλο» είναι ο εμβολιασμός, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε σε στοιχεία, που δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν κατά 30% λιγότερο με βαριά νόσηση από τους ανεμβολίαστους.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε ότι η καμπάνια εμβολιασμού θα επεκταθεί με ενημερωτικά sms προς τους πολίτες, καθώς και με διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωσης.

«Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «έχει υπερδιπλασιάσει τις ΜΕΘ που ανέρχονται σε 1.300».

«Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν», είπε ο κ. Πλεύρης, προειδοποιώντας ότι δεν θα υπάρχει « καμία ανοχή σε όσους δέχονται ανεμβολίαστους στους αμιγείς χώρους».
Αν σου άρεσε κάνε