«Όχι» Πλεύρη σε επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

«Όχι» Πλεύρη σε επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:30 Δημιουργία 29/10/21, 11:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Απέρριψε – με βάση τα τωρινά δεδομένα – τα σενάρια περί επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ο Θάνος Πλεύρης, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο οριζόντιων περιοριστικών μέτρων και τοπικών lockdown.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι το μοναδικό σενάριο που θα ανοίξει τη συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, είναι να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υπάρξουν ομάδες, όπου η υποχρεωτικότητα θα είναι συνταγματικά επιτρεπτή. «Η υποχρεωτικότητα μπαίνει όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής», εξήγησε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις κόκκινες περιοχές, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ούτε τοπικά λοκντάουν. «Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, για να προστατευτούν οι δεύτεροι», πρόσθεσε ο υπουργός.

Μάλιστα ο κ. Πλεύρης στάθηκε στη σημασία του εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι τα νούμερα είναι καταλυτικά: «Ο κορωνοϊός σκοτώνει άπαντες, αλλά πλήττει 20-25 φορές περισσότερο, σε επίπεδο σοβαρής νόσησης, τους ανεμβολίαστους. Όσοι εμβολιασμένοι βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι άνω των 70 ετών, με υποκείμενα νοσήματα».

Αν σου άρεσε κάνε