Μέρκελ: «Ο διάλογος ήταν πάντα το «κλειδί» - Σακελλαροπούλου: «Αισθανθήκαμε δικαιολογημένα μόνοι»

Μέρκελ: «Ο διάλογος ήταν πάντα το «κλειδί» - Σακελλαροπούλου: «Αισθανθήκαμε δικαιολογημένα μόνοι»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:22 Δημιουργία 29/10/21, 10:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ο διάλογος πάντα υπήρξε το κλειδί για την εξεύρεση λύσεων», δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ συνομιλώντας με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, σε έναν πρώτο απολογισμό των ελληνογερμανικών σχέσεων κατά την τελευταία επίσκεψή της στην Αθήνα, ως Καγκελάριος.

«Χαίρομαι που σας γνωρίζω και που είστε και γυναίκα σε αυτή τη θέση», τόνισε, απευθυνόμενη στην ΠτΔ.

«Αναφερθήκατε στις σχέσεις που είχαν σκαμπανεβάσματα αλλά εδράζουν σε πολύ στέρεες βάσεις. Ο διάλογος πάντα υπήρξε το κλειδί για εξεύρεση λύσεων. Οι προκλήσεις ήταν διαφορετικές, είχαμε το θέμα του ευρώ, έπρεπε να γίνουν μεταρρυθμίσεις αλλά το μεγαλύτερο ήταν το μεταναστευτικό όπου εκεί υπήρξε συνεργασία.

Αναφερθήκατε στην πανδημία, πρόκληση διαφορετικού τύπου. Ειδικά σε χώρες σαν την Ελλάδα που πέρασαν δυσκολίες. Δημιουργήσαμε τα Ταμεία Ανλακαμψης και αυτό ήταν πολύ καλό. Μας έδωσε δύναμη αυτό το διάστημα το γεγονός ότι ανήκουμε μαζί. Νομίζω αυτή είναι η βασική αίσθηση για το μέλλον. Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας (σχετικά με την επόμενη μέρα αποχώρησης από την καγκελαρία), θα παραμείνω ένα πολιτικό άτομο»¸ επεσήμανε η κυρία Μέρκελ.

«Η οικονομική κρίση που αντιμετώπισαν πολλές χώρες της Ευρώπης έφερε κυρίως σε δύσκολη θέση την Ελλάδα που κλήθηκε να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα, ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση τόσο σε πραγματικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο, και η Ελλάδα αισθάνθηκε, αισθανθήκαμε πολλές φορές, δικαιολογημένα μόνοι», τόνισε, απαντώντας η ΠτΔ.

«Προβλέπουμε στη στήριξη της Γερμανίας στις σχέσεις με την Τουρκία. Ο διάλογος βέβαια προϋποθέτει διάθεση και από την άλλη πλευρά», σημείωσε η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία ευχαρίστησε την κυρία Μέρκελ για την προσπάθεια που κατέβαλλε να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή συνοχή.

«Να σας ευχηθώ να είστε δημιουργική και δραστήρια μετά την αποχώρηση από την καγκελαρία και βέβαια να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης».

Αν σου άρεσε κάνε