Η τελευταία επίσκεψη ως καγκελάριος: Στην Αθήνα η Άγγελα Μέρκελ

Η τελευταία επίσκεψη ως καγκελάριος: Στην Αθήνα η Άγγελα Μέρκελ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:04 Δημιουργία 28/10/21, 20:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον Όλαφ Σολτς η Άγγελα Μέρκελ βρίσκεται στην Αθήνα για τελευταία φορά ως καγκελάριος και μάλιστα ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο μίας υψηλού συμβολισμού επίσκεψης.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Πέμπτης, προσγειώθηκε το αεροπλάνο, που μετέφερε στη χώρα μας από το Βερολίνο την καγεκλάριο.

Απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει ιδιωτικό δείπνο στην καγκελάριο.

Η κυρία Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα για τελευταία φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Το αυριανό πρόγραμμα της καγελαρίου αρχίζει στις 9 το πρωί με την ομιλία της σε νέους, που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, η ΕΛΑΣ προχωρεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής. Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης, 28 Οκτωβρίου και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Αν σου άρεσε κάνε