Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:26 Δημιουργία 27/10/21, 07:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης οικογένεια, φίλοι, τα ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά, η οποία «έσβησε» μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 56 ετών.

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10.00 στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου στις 14.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α΄ Νεκροταφείο, στο μνήμα που είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς. Επικήδειο θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και ένα μέλος της οικογένειας της Φ. Γεννηματά.

Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σε όλο τον κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλειπούσα πολιτικό.

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Αν σου άρεσε κάνε