Αλ. Τσίπρας: «Προοδευτική κυβέρνηση» την επομένη των εκλογών, «όποτε γίνουν»

Αλ. Τσίπρας: «Προοδευτική κυβέρνηση» την επομένη των εκλογών, «όποτε γίνουν»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:36 Δημιουργία 23/10/21, 16:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Μπορούμε να νικήσουμε κατά κράτος το κράτος του κ .Μητσοτάκη, όποτε γίνουν εκλογές. Να γίνουμε όχι απλώς πρώτη δύναμη, αλλά πρώτη και ισχυρή, ώστε να καθορίσουμε τις πολιτικές εξελίξεις», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στόχο για συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι την επομένη των εκλογών, «όποτε γίνουν», η χώρα θα έχει προοδευτική διακυβέρνηση.

«Με την απλή αναλογική, ο κ. Mητσοτάκης βλέπει ότι σιγά σιγά απομονώνεται, διότι μπορεί να βρει συμμάχους μόνο από τα ακροδεξιά του και γι΄ αυτό ξεκίνησε τα παιχνίδια», είπε.

«Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια. Λέμε ότι δεν θα είναι άγονες οι επόμενες εκλογές (σ.σ. με απλή αναλογική), ότι η κάλπη θα δώσει νέα προοδευτική κυβέρνηση από την επομένη το πρωί. Ξεκάθαρες κουβέντες, ξεκάθαρες λύσεις», πρόσθεσε.

«Οι ιδέες της Αριστεράς ξανάρχονται στο προσκήνιο. Το κοινωνικό κράτος, η αύξηση του κατώτατου μισθού, οι πράσινες πολιτικές, δεν είναι πια ρομαντικές ιστορίες αλλά ανάγκη που εκτοπίζει της νεοφιλελεύθερες δοξασίες», σημείωσε.

«Το είδαμε στην Γερμανία με την ήττα του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος, στις ΗΠΑ με τη νίκη των Δημοκρατικών και την ενίσχυση της επιρροής της ριζοσπαστικής τους πτέρυγας, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία.».

Αν σου άρεσε κάνε