Φόβοι Γιαϊτζί για επίθεση της Ελλάδας σε φάση...τουρκικής «αδυναμίας»

Φόβοι Γιαϊτζί για επίθεση της Ελλάδας σε φάση...τουρκικής «αδυναμίας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:31 Δημιουργία 20/10/21, 14:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ανήσυχος» παρουσιάζεται στα τουρκικά ΜΜΕ ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» και ναύαρχος εν αποστρατεία, εθνικιστής Τζιχατ Γιαϊτζί, ο οποίος κάνει λόγο για «στρατιωτική επίθεση» της χώρας μας στην Τουρκία, όταν την θεωρήσει «αδύναμη».

Ο ...δημοφιλής Γιαϊτζί, έχει φανατικό κοινό στην Τουρκία με τις ακραίες δηλώσεις και τοποθετήσεις του να μεταδίδονται στα τουρκικά ΜΜΕ, ακόμη και στα μετριοπαθή που στηρίζουν την αντιπολίτευση.

Σε τελευταίες του δηλώσεις ο Γιαϊτζί, προειδοποίησε πως ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να ενεργοποιηθούν άμεσα οι S-400, παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ.

«Το σύστημα S-400 δεν είναι επιθετικό όπλο. Είναι αμυντικό όπλο. Δεν μπορούμε να χτυπήσουμε ούτε την Ελλάδα, ούτε την Δαμασκό. Πρόκειται για ένα σύστημα αεράμυνας» δήλωσε, υπενθυμίζοντας τους S-300 που κατέχει η Αθήνα.

Κατά τη συνήθη τακτική του, ο τ. αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, πυροδοτεί εντάσεις υποστηρίζοντας πως στόχος της Ελλάδας είναι η κατάκτηση της Κύπρου και της Κωνσταντινούπολης, με τη δημιουργία ενός κρατιδίου τύπου Βατικανού για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Γιαϊτζί ζήτησε από το ΝΑΤΟ να πάρει θέση, στην αμυντική συνεργασία που προχώρησαν Ελλάδα και Γαλλία, που στόχο έχει -όπως υποστηρίζει- την Τουρκία, επίσης μέλος της Συμμαχίας.


Οι παραληρηματικές και εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου εθνικιστή, είναι χαρακτηριστικό δείγμα του εκνευρισμού που επικρατεί στην Άγκυρα, μετά τις συμμαχίες που αναπτύσσει η Ελλάδα αλλά και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς που έχει δρομολογήσει.

Αν σου άρεσε κάνε