Οργή Άγκυρα κατά Κομισιόν και Αιγύπτου

Οργή Άγκυρα κατά Κομισιόν και Αιγύπτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:31 Δημιουργία 20/10/21, 10:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσε η Κοινή Διακήρυξη Ελλάδας-Aιγύπτου -Κύπρου.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε σε ανακοίνωσή του την Ελλάδα και την Κύπρο για υπονόμευση της Τουρκίας και για μαξιμαλιστικές θέσεις που υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Σε ένα αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανέφεραν στο τραπέζι την επιλογή των κυρώσεων, εάν η Άγκυρα συνεχίσει την προκλητική συμπεριφορά στην ανατολική Μεσόγειο. Συγχρόνως η Κομισιόν, στην έκθεσή της για τη διεύρυνση, προειδοποιεί την Τουρκία να μην προχωρά σε μονομερείς ενέργειες, καλώντας την να απέχει από κάθε είδους δραστηριότητα που σχετίζεται με έρευνες για υδρογονάνθρακες στις θαλάσσιες ζώνες άλλων χωρών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

«Η συμπερίληψη της Αιγύπτου σε αυτή τη δήλωση είναι ένδειξη ότι η αιγυπτιακή διοίκηση δεν έχει καταλάβει ακόμη την πραγματική διεύθυνση όπου μπορεί να συνεργαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ακόμα η Άγκυρα υποστηρίζει ότι «έχει δείξει σε φίλους και εχθρούς ότι καμία πρωτοβουλία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και της “ΤΔΒΚ” δεν μπορεί να έχει καμία επιτυχία» ενώ ισχυρίζεται ότι «η κύρια πηγή έντασης στην περιοχή είναι οι μαξιμαλιστικές και παράνομες αξιώσεις του Ελληνικού- Eλληνοκυπριακού διδύμου που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους.

Αν σου άρεσε κάνε