Και πολιτική «καταιγίδα» έφερε ο «Μπάλλος»

Και πολιτική «καταιγίδα» έφερε ο «Μπάλλος»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:40 Δημιουργία 15/10/21, 09:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πολιτική «καταιγίδα» ξέσπασε με αφορμή την κακοκαιρία «Μπάλλος» και τις απίστευτες σκηνές που καταγράφτηκαν στην Αττική χθες, με δρόμους «ποτάμια», λεωφορεία που «βούλιαζαν» και πλημμυρισμένες αίθουσες σχολείων, με γονείς έξαλλους που έκαναν λόγο για κρατική ανεπάρκεια.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν εξηγήσεις για το χάος στην Αττική, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για έλλειψη προετοιμασίας απέναντι σε ένα ακόμη φυσικό φαινόμενο.

«Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για ένα Κράτος με αδυναμίες. Το να μη λειτουργεί όμως καθόλου, ούτε στη βροχή, ούτε στη φωτιά, ούτε στο χιόνι, είναι κάτι που δεν το είχαμε ξαναζήσει», ανέφερε σε ανάρτηση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εικόνα των μαθητών που πάτησαν πάνω σε θρανία για να απεγκλωβιστούν, δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σε κάθε φυσικό φαινόμενο μια ευκαιρία αντιπολίτευσης. “Πλημμύρισε ένα σχολείο; Φταίει η κυβέρνηση”».

Σε ανάλογο ύφος και το ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για «διαχρονική ανικανότητα» της κυβέρνησης. «Για ακόμη μία φορά, πρόληψη δεν υπήρξε. Το επιτελικό κράτος περιορίστηκε σε κάποια κορμοδέματα, χωρίς κάποιο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των πλημμυρών από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους», σημείωσε το κόμμα.

Από την πλευρά τους στελέχη του ΚΚΕ έκαναν λόγο για «τραγικές ελλείψεις έργων αντιπλημμυρικής προστασίας» όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην πυρόπληκτη Εύβοια.

Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, είχε επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας του επεσήμανε την πολύ άσχημη κατάσταση στην Αττική, με την υψηλή στάθμη υδάτων σε σημαντικούς δρόμους (Ιερά Οδό, Τρεις Γέφυρες, Λιοσίων, βιομηχανική ζώνη Κορωπίου, συμβολή Μαρκοπούλου και Λαυρίου), με τα πλημμυρισμένα σχολεία (Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία και αλλού), όπου προκύπτουν σοβαρά προβλήματα για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών, αλλά και σε άλλες υποδομές.

Πυρά και από την Ελληνική Λύση, η οποία σημείωσε το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας των αρίστων. ... "αρίστευσε" στην αποτυχία. «Πνίγηκε σε μία νεροποντή, “βουλιάζοντας” την Αθήνα, την Κέρκυρα και πολλές άλλες περιοχές στα λασπόνερα και τους κατοίκους στην απελπισία».

«Οι συστάσεις του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη για άσκοπες μετακινήσεις μεταθέτουν για άλλη μια φορά την “προετοιμασία”, για την οποία μας διαβεβαιώνει η Κυβέρνηση ότι έχει υπάρξει, στην αγαπημένη της ατομική ευθύνη», τόνισε το ΜέΡΑ 25.

Αν σου άρεσε κάνε