«Κύμα» ακρίβειας: «Ανοιχτή» η παράταση των μέτρων μέχρι τις αρχές του 2022

«Κύμα» ακρίβειας: «Ανοιχτή» η παράταση των μέτρων μέχρι τις αρχές του 2022

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:19 Δημιουργία 08/10/21, 07:20
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Μετά και την υπερψήφιση από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δύο κόμματα της αντιπολίτευσης της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας, η κυβέρνηση στρέφει το ενδιαφέρον της στα ζητήματα της καθημερινότητας, με πρώτο αυτό της οχύρωσης των νοικοκυριών έναντι της «τέλειας καταιγίδας» στον ενεργειακό τομέα.

Σήμερα το πρωί, οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας, κκ. Σταϊκούρας και Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Σκυλακάκης θα ανακοινώσουν ένα σημαντικό πακέτο μέτρων στήριξης των πολιτών απέναντι στο «κύμα» ακρίβειας, που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη μετά τις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, το πετρέλαιο, καθώς και το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει διπλασιασμό της επιδότησης στο ρεύμα, αλλά και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης, ώστε να το λάβουν περισσότερες οικογένειες.

Για τον προσδιορισμό των μέτρων στήριξης έγινε αργά χθες το απόγευμα τηλεδιάσκεψη των αρμόδιων υπουργών, Χρήστου Σταϊκούρα και Κώστα Σκρέκα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή και του Άκη Σκέρτσου. Τις ανακοινώσεις θα κάνουν σε συνέντευξη Τύπου οι κκ. Σταϊκούρας, Σκρέκας και Σκυλακάκης.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, η Αθήνα αναμένει μια συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος των υπέρογκων αυξήσεων από την Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο επίτροπος ενέργειας προετοιμάζει ένα πακέτο βοήθειας προς όλες τις χώρες, που έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας οι κκ. Σταϊκούρας και Σκρέκας είχαν στείλει σχετική επιστολή στον κοινοτικό επίτροπο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει διαβεβαιώσει ότι οι αυξήσεις στον λογαριασμό του ρεύματος θα είναι ελάχιστες, ενώ εάν η αγορά δεν επανέλθει σε ισορροπία μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις διεθνών οίκων, τότε όλα τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι και τις αρχές του επόμενου έτους.

Ο κ. Σκρέκας από την πλευρά του, έχει εξηγήσει ότι οι πελάτες της ΔΕΗ δεν έχουν κανέναν πραγματικό λόγο ανησυχίας σε ό,τι αφορά τα οικιακά τιμολόγια, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ιδιώτες παρόχους, προκειμένου και εκείνοι να συγκρατήσουν τις τιμές.

Αν σου άρεσε κάνε