«Οι εμβολιασμένοι συμπολίτες δικαιούνται προνόμια» - Ανακοινώσεις για νέα «κανονικότητα»

«Οι εμβολιασμένοι συμπολίτες δικαιούνται προνόμια» - Ανακοινώσεις για νέα «κανονικότητα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:58 Δημιουργία 05/10/21, 12:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται να έχουν προνόμια για την συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια».

Αυτό είναι το μήνυμα που πλαισιώνει τις ανακοινώσεις, που αναμένεται να προβεί ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης αύριο, Τετάρτη και στις οποίες παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ζήτημα των προνομίων κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας για την κριτική των κκ. Βενιζέλου και Τσίπρα στην κυβέρνηση με αφορμή των αριθμό των θανάτων τους τελευταίους μήνες, ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για ένα λυπηρό και στενάχωρο φαινόμενο, το οποίο κανείς δεν μπορεί να το προσπερνά αδιάφορος.

Είναι θλιβερό, είπε, όπως κι αν το προσεγγίζει κάνεις και σημείωσε πως πρόκειται για θέμα που πρωτίστως έχει επιστημονική διάσταση και μετά πολιτική.

«Όταν εξηγηθεί επιστημονικά και υπάρχει περιθώριο πολιτικής εξήγησης, η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί να είναι ομολογία αποτυχίας το γεγονός ότι δυο στους τρεις έχουν αντισώματα και πως η κυβερνητική πολιτική ανταποκρίνεται στις συνθήκες.

«Παρατηρώντας τους αριθμούς, τους ανθρώπους που είναι διασωληνωμένοι και τις απώλειες, βλέπει κανείς ότι αφορά σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστους. Ας είναι ένα ακόμη μήνυμα σε όσους επιλέγουν να μην κάνουν χρήση εμβολίου», πρόσθεσε, ενώ επανέλαβε ότι η χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακλείσει.

Ερωτηθείς, αν είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή των στρατιωτικών παρελάσεων, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι φέτος δεν είναι όπως πέρσι γιατί έχουμε το εμβόλιο και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει εμβολιαστεί ενώ ο εμβολιασμός συνεχίζεται.

«Ο κόσμος δικαιούται, αξίζει και θα έχει την κανονικότητα και θα έχει πίσω την επιστροφή της ζωής του», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση γιατί αφού είναι επιτυχημένη η διαχείριση της πανδημίας, αλλάζουν πολλά από τα πρόσωπα, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «η πανδημία χαρακτηρίζεται από κύκλους».

Σημείωσε επίσης ότι έχουμε περάσει σε ένα δεύτερο κύκλο μετά τους εμβολιασμούς, αναδύονται νέες ανάγκες και προκλήσεις και αναδιατάσσεται το δυναμικό σε όλα τα επίπεδα.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Γαλλία, ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντάς του ψεύδη.

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να γίνει εθνική εξαίρεση και κατώτερη των περιστάσεων», είπε ο κ. Οικονόμου λέγοντας πως η συμφωνία με την Γαλλία αποτελεί πρώτα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης. «Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει την πολιτική του ανεπάρκεια. Παραμένει προσκολλημένος σε ιδέες και ερμηνευτικά σχήματα του περασμένου αιώνα. Επιλέγει να απόσχει από το εθνικό μέτωπο θωράκισης της χώρας», πρόσθεσε.

Σχετικά με τα περιστατικά βίας στα σχολεία, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την νεκρανάσταση νεοναζιστικών συμμοριών. «Για εμάς η πολιτική καταδίκη του φασισμού είναι αυτονόητη», είπε.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος τελευταία διατυπώνει ενστάσεις και στρώνει την αντιπολιτευτική ατζέντα, δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει τη δική της πολιτική, η οποία στηρίζεται στο προεκλογικό πρόγραμμα και πετυχαίνει αποτελέσματα.

«Η πολιτική της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ετεροκαθορίζεται. Αν άλλα κόμματα βλέπουν την ανάγκη να ετεροκαθορίζονται, είναι δικό τους ζήτημα», υπογράμμισε.

Σχετικά με τις ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως σύντομα, ενδεχομένως μέσα στην εβδομάδα, θα γίνουν ανακοινώσεις στήριξης και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, όπως είχαν ληφθεί μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Αν σου άρεσε κάνε