Μητσοτάκης-Καραμανλής μαζί στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ

Μητσοτάκης-Καραμανλής μαζί στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:56 Δημιουργία 04/10/21, 10:51
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σαφές μήνυμα και προς το εσωκομματικό ακροατήριο της ΝΔ εκπέμπει η κοινή παρουσία των κ Μητσοτάκη και Καραμανλή σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 του μηνός στο ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Οι δυο άνδρες που θα τοποθετηθούν δημόσια για την στρατηγική επιλογή που έκανε η χώρα, να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, διαμηνύουν με την κοινή τους παρουσία, ότι η ΝΔ παραμένει ενωμένη και στην κορυφή με κοινές θέσεις για την προοπτική της χώρας.

Είναι σαφές ότι θα γίνουν εκτενείς αναφορές και στην πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν η Ελλάδα και η Γαλλία, γεγονός για το οποίο εκφράζεται ιδιαίτερα θετικά και ο πρώην πρωθυπουργός.

Επίσης, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι δυο άνδρες να μιλήσουν και για την πορεία της ΝΔ, καθώς η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται και εννέα ημέρες μετά την 47η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο και προ ολίγων εβδομάδων δείπνησαν μαζί με τις συζύγους τους, στο σπίτι του πρωθυπουργού.

Είναι προφανές ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου, αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα θέματα και ειδικότερα για την εξωτερική πολιτική, τομέας που απασχολεί ιδιαίτερα τον πρώην πρωθυπουργό.

Άλλωστε, ο κ. Καραμανλής δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στον κ. Μητσοτάκη, ενώ ο πρωθυπουργός πάντοτε υπερασπίζεται την περίοδο 2004-2009.

Η κοινή εμφάνιση των δύο ανδρών, πάντως, πραγματοποιείται και στον απόηχο της παρέμβασης Σαμαρά, ο οποίος σε συνέντευξή του είχε αφήσει σαφείς αιχμές για επιλογές (προσώπων και όχι μόνο) της κυβέρνησης της ΝΔ.

Τώρα, ωστόσο, ο Μεσσήνιος πολιτικός μπορεί να εισπράξει και ως απάντηση στον ίδιο την κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Καραμανλή.

Στην εκδήλωση της 13ης Φεβρουαρίου, πάντως, έχουν προσκληθεί οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος και ομιλητής θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Καραμανλής, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο πρωθυπουργός .

Αν σου άρεσε κάνε