Στις 6 Οκτωβρίου στην Άγκυρα ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών

Στις 6 Οκτωβρίου στην Άγκυρα ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:37 Δημιουργία 01/10/21, 14:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας θα λάβει χώρα στην Άγκυρα, στις 6 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών είχε πραγματοποιηθεί προ επταμήνου -συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου- στην Αθήνα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες μετά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, η οποία έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην τουρκική πλευρά.

«Οι αξιώσεις της μαξιμαλιστικής δικαιοδοσίας και του εναέριου χώρου της Ελλάδας είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Είναι ένα κενό όνειρο ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι αμφισβητούνται επίσης από τη διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ».

«Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί εξοπλίζεται, απομονώνει και αποξενώνει την Τουρκία. Η Ελλάδα δημιουργεί πρόβλημα στην ΕΕ, απειλεί την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Αν σου άρεσε κάνε